In toate industriile se aude din ce in ce mai des de termeni cum ar fi solutii complete, sau solutii integrate. Solutiile integrate apar din ce in ce mai proeminent si in industria de securitate.Daca in trecut componentele unui sistem de securitate cu greu puteau fi convergente, acum au inceput sa fie integrabile in diferite platforme care pot gestiona cu usurinta diferitele componente ale sistemului de securitate, chiar daca vorbim de un sistem de detectie perimetral sau un sistem video cu circuit inchis.

De ce sistem integrat de securitate?

Din ce in ce mai multe proiecte de curenti slabi sunt tratate inca din faza de proiectare pentru a fi unificate intr-o singura platforma de securitate. Este o decizie inteleapta pentru ca organizatia respectiva va avea numeroase avantaje. In primul rand sistemul integrat de securitate preia informatiile din orice subsistem de securitate sau alarmare, iar aceste informatii pot fi cu usurinta gestionate si de ce nu se pot creea automatizari si/ sau comenzi pentru celelalte subsisteme.

De exemplu daca exista un subsistem de efractie, unul de control acces si unul de supraveghere video, iar cineva intra fara a se autentifica printr-o anumita zona a unei locatii, imediat informatiile din centrala de efractie pot activa anumite comenzi pentru sistemul de control acces, prin a izola zonele in care s-a emis alarmarea de efractie, se pot transmite imediat mesaje cu evenimentul video sau se poate da o comanda pentru lifturi sa urce la ultimul nive samd.

Deci un sistem integrat de securitate iti ofera o putere de operare mult mai mare decat sistemele de securitate unitare si mai mult de atat nu mai trebuie sa te specializezi in patru sau cinci sisteme de securitate separate.

Despre instalare.

Pana nu demult instalarea unei solutii integrate de securitate era un lucru aproape imposibil. Sistemele care erau montate erau de tehnologii total diferite chiar din ere diferite si nu putem vorbi de o compatibilitate intre ele. Cel mai probabil pentru a avea o solutie unitara trebuia sa folosesti echipamentele unui singur furnizor care sa fi avut o solutie proprie. Foarte greu sa gasesti un vendor care sa produca sisteme video, sisteme de detectie la efractie, sisteme de detectie incendiu samd, iar acestea sa fie la nivelul impus de beneficiar (poate doar financiar).

Cu siguranta ca nici in momentul acesta nu este usor, dar ce pot sa va asigur ca este mult mai simplu de cand tehnologia a inceput sa fie din ce in ce mai mult digitalizata. Au inceput sa apara vendori de solutie care sa integreze zeci daca nu sute de producatori de solutie. Majoritatea furnizorilor au un background IT si acest lucru vine in ajutorul instalatorilor avand o logica si o usurinta a setupului.

Un avantaj al “valului IP” este ca s-au creeat niste protocoale/standarde si compatibilitatea dintre sisteme a crescut foarte mult. Insa in aceasta zona apar si zonele mai putin convenabile. In cea mai mare masura un sistem integrat de securitate este dependent de capacitatea unei infrastructuri IT si de aceea trebuie inca de la inceput dimensionat corect pentru a putea transmite si de a face schimb de informatii intr-un mod sigur si eficient. Fluxul de date din punct de vedere cantitativ este enorm fata de sistemele analogice din trecut.

De ce sa alegi Nibaco?

Nibaco dispune de toate licentele, autorizatiile, atestatele si certificarile necesare pentru solutiile de sisteme integrate de securitate, dovedindu-se astfel un partener stabil si de incredere pentru companiile din Romania, indiferent de anvergura acestora. Impreuna cu parteneri de referinta ca Mileston, Genetec, Lenel, ducem la bun sfarsit proiecte integrate de securitate electronica.
Nibaco are expertiza necesara pentru a proiecta si implementa cu succes o solutie customizata pentru nevoile partenerului.