Interfoane si videointerfoane, solutia ideala pentru limitarea accesului persoanelor nedorite

Intr-o lume aflata in continua dezvoltare, siguranta joaca un rol foarte important in viata fiecarui cetatean. Sisteme de supraveghere video, sisteme de alarma, sisteme de control acces, interfoane si videointerfoane, toate au fost construite pentru a spori siguranta cladirilor si implicit al persoanelor. Interfoanele si videointerfoanele aduc un plus de protectie, acestea limitand accesul persoanelor straine.

Interfoane si videointerfoane

Principalul beneficiu al acestor dispozitive il reprezinta controlul asupra persoanelor care patrund intr-o cladire, scazand riscul aparitiei actelor de vandalism si restrictionand accesul hotilor in cladire, crescand astfel securitatea perimetrului.

Din ce sunt compuse acest tip de sisteme?

Un interfon este compus din minim 2 posturi si o sursa de alimentare. Un post la exterior, care poate fi montat aparent sau ingropat in perete si un post interior cu montaj aparent pe perete sau stil telefon cu montaj pe perete sau pe birou.

Un videointerfon este similar cu interfonul insa acesta ofera posibilitatea de a vedea cine este in exteriorul cladirii. Unele posturi exterioare de videointerfon permit chiar si montarea unei camere suplimentare, pentru o mai buna vedere exterioara.

Videointerfoanele prezinta caracteristici vaste menite sa satisfaca nevoia de siguranta a oricarei persoane, astfel, vei putea achizitiona videointerfoane color, videointerfoane de interior, de exterior sau wireless, analogice sau IP.

Interfoane

Care sunt avantajele unui astfel de sistem?

  •    Restrictionarea accesului intr-un spatiu protejat: au acces doar persoanele care au cheie, cartela, sau persoanele carora le este permis accesul din interior.
  •    Limitarea vandalismului in spatiul protejat.
  •    Posibilitatea unei conversatii cu persoana din exterior, pentru a afla identitatea si intentiile inainte de a i se permite accesul.

Un interfon sau videointerfon reprezinta solutia ideala, atat pentru blocurile de locuinte, cat si pentru case. Impreuna cu sistemele de efractie si camerele video acestea securizeaza perimetrul si fac sa dispara grijile legate de siguranta.