Ce este un sistem de securitate si cum functioneaza
Definitia unui sistem de securitate se regaseste in demumirea sa. Este literalmente o metoda de securizare cu ajutorul unui sistem de componente si dispozitive interconectate.
In acest caz, vorbim despre sisteme de securitate a domiciliului. Acestea sunt retele de dispozitive electronice integrate care lucreaza impreuna cu un panou de control central pentru a proteja impotriva hotilor si a altor potentiali intrusi.
Toate sistemele de securitate functioneaza pe acelasi principiu de baza pentru securizarea punctelor de intrare cum ar fi usile si ferestrele, precum si a spatiilor interioare ce contin obiecte de valoare.
Indiferent de marimea spatiului sau de numărul de usi si ferestre sau camere de interior pe care un proprietar decide sa le protejeze, singura diferenta reala este data de numarul de componente de securitate instalate si monitorizate de panoul de control.
Un sistem tipic de securitate al domiciliului include:
– Un panou de control, care este controlerul primar al sistemului de securitate al unei case
– Senzori pentru usi si ferestre
– Senzori de miscare, atât interior cât și exterior
– O sirena de alarma (de interior sau exterior)
– O telecomanda ce foloseste pentru armarea/dezarmarea sistemului precum si pentru declansarea unei alarme in caz de pericol.
Sistemele de securitate de lucreaza la conceptul simplu de securizare a punctelor de intrare intr-o casa cu ajutorul senzorilor ce comunica cu un panou de control sau un centru de comanda instalat intr-o locatie convenabila undeva in casa.
Senzorii sunt in mod obisnuit plasati pe usile care duc la si de la o casa catre exterior, precum si ferestre usor accesibile, in special cele care se deschid sise afla la nivelul solului. Spatiile deschise din interiorul casei pot fi asigurate cu senzori de miscare.
Panoul de control este unitatea ce armeaza si dezarmeaza sistemele de securitate, comunica cu fiecare componenta instalata si cu o companie de monitorizare a alarmei.
De obicei, acestea dispun de un touchpad pentru o programare și o interactiune ușoara, unde sunt introduse codurile de trecere pentru armare si dezarmare a sistemului, pot lucra pe comenzi vocale și pot fi programate sa functioneze cu telecomenzi wireless.
Senzorii pentru usi si ferestre sunt alcatuiti din doua parti instalate adiacent unul altuia. O parte a dispozitivului este instalata pe usa sau fereastra, iar cealalta pe rama usii sau pervazului ferestrei. Atunci cand o usa sau o fereastra este inchisa, cele două parti ale senzorului sunt legate impreuna, creand un circuit de securitate.
Senzori de miscare: Aceste componente de securitate, atunci cand sunt armate, protejeaza un anumit spatiu prin crearea unei zone invizibile care nu poate fi incalcata fara declansarea unei alarme. Acestia sunt utilizati in mod obisnuit pentru a proteja incaperile care contin obiecte de valoare, precum si zonele mai putin frecventate in casele mai mari.
Sirenele de alarma sunt concepute pentru a declansa o avertizare sonora atunci cand ceva nu este in regula. Alarmele de securitate servesc unor scopuri diferite, in primul rand, ele avertizeaza oamenii din interiorul casei ca a aparut o problema, descurajeaza patrunderea hotilor si de asemenea notifica persoanele aflate in imediata apropiere despre un eventual pericol.
Daca esti in cautarea cele mai bune solutii pentru securizarea caminului tau, specialistii nostri iti stau la dispozitie. Contacteaza-ne la 031 245 06 61 sau pe e-mail la office@nibaco.ro