Pana de curand, piata sistemelor de securitate a ramas o piata plina cu cutii albe identice. Instalarea  si intretinerea unui sistem de securitate clasic presupune mult timp iar utilizarea lor nu este tocmai amuzanta. Aceste cutii pur si simplu exista.

Sisteme de securitate cablate

Vechea generatie de sisteme de securitate

Pentru a parea moderni, vechii producatori au inceput sa creeze aplicatii mobile pentru sistemele lor. Aceste incercari insa au avut un impact negativ asupra lor: functionalitatea minima, designul depasit si actualizari rare ale sistemului, au confirmat doar incapacitatea de a tine pasul cu ritmul schimbarii.

Cu o vasta experienta in distributia sistemelor de securitate, o mare echipa de ingineri și o dorința puternica de a schimba aceasta piata, echipa AJAX a lucrat la crearea unui nou sistem, timp de trei ani non-stop pana la lansare – idealisti cu multa rabdare.

Sistem de securitate wireless

Ajax – noua generatie de sisteme de securitate wireless

A fost creata o tehnologie de comunicatii radio care:

 • sa fie la fel de fiabila ca si o comunicatie prin cablu;
 • sa ofere un nivel complet diferit de continut informativ si flexibilitate de lucru;
 • sa aiba o raza de actiune vasta;
 • sa economiseasca energia bateriilor;
 • sa fie echipate cu niveluri profesionale de securitate.

Ajax este o rebeliune impotriva indiferentei fata de sistemele de securitate. In procesul de creare al acestuia, s-au imbinat cu succes: inovatia in inginerie, tehnologia moderna si designul placut si atractiv.
S-au identificat trei directii de actiune care pot oferi un nivel complet nou de perceptie si experienta in utilizarea sistemelor de securitate:

Design: Oricine apreciaza lucrurile frumoase si functionale. Ajax creaza o noua estetica pentru sistemele de securitate.

Utilizatorul final: Acesta nu cumpara un sistem de securitate ci siguranta. Isi doreste o solutie care sa nu presupuna dificultati in utilizare. Ajax simplifica lucrurile, fiind un produs intuitiv, un gadget usor de controlat.

Profesionisti: Atat instalatorii cat si companiile de securitate ar trebui sa aibe incredere in aceasta solutie si sa profite de numeroasele avantaje oferite de aceasta. Ajax se instaleaza foarte rapid, este usor de controlat si poate fi monitorizat de catre o firma de securitate doar cu ajutorul unui Contact ID.

Caracteristicile unui sistem de securitate clasic au fost pastrate: backup-uri, alarme anti-sabotaj si un nivel nou de service/control pentru firmele de securitate profesionale.

Principalele realizari ale noii generatii de sisteme de securitate wireless Ajax sunt:

 • Usurinta de control – de pe un smartphone (IOS / Android) sau un browser web.
 • Simplitatea instalarii – dispozitivul nu trebuie sa fie asamblat, totul vine pregatit din cutie.
 • Software modern – actualizari de sistem automate, setari de la distanta, o interfata intuitiva.
 • Protectie – baterie de rezerva incorporata, detectarea si prevenirea blocarii semnalului, criptarea datelor, un canal GSM de rezerva.
 • Protocolul Jeweller – o conexiune fiabila cu dispozitivele la o distanta de pana la 2000 de m in spatiu deschis si cu eficienta energetica de lucru ridicata – bateriile detectorilor dureaza pana la 7 ani.
 • Firmele de securitate pot monitoriza sistemul prin intermediul protocolului Contact ID.

Ajax Systems