In calitate de proprietar, prevenirea incendiilor ar trebui sa fie o prioritate pentru siguranta familiei dumneavoastra. Chiar si atunci cand urmati masurile de precautie adecvate, este important sa stiti ce sa faceti in caz de urgenta, cum ar fi un incendiu in casa. Mai jos sunt cinci lucruri pe care toata lumea ar trebui sa si le aminteasca despre siguranta la incendiu si despre ce trebuie facut in caz de izbucnire a unui incendiu.

CAUZELE PRINCIPALE CARE DETERMINA IZBUCNIREA UNUI INCENDIU ACASA

 

5 LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE FACETI IN CAZUL UNUI INCENDIU ACASA

1. UTILIZATI RUTELE DE EVACUARE PLANIFICATE
Toti proprietarii de case ar trebui sa aiba cel putin doua cai de evacuare potentiale, planificate pentru familia lor in caz de incendiu. Daca resedinta dvs. are mai mult de un nivel, luati in considerare posibilitatea de a avea scari pliabile, rabatabile, montate pe exteriorul casei si accesibile din orice camera de la etaj. In plus, asigurati-va ca fiecare membru al familiei stie unde se afla punctul de intalnire din afara casei, dupa evacuare.

2. EVACUATI MERGAND/ALERGAND APLECAT, CAT MAI APROAPE DE SOL
In timpul evacuarii, este important sa ramaneti cat mai aproape de sol in timp ce mergeti/alergati pe o cale de evacuare. Acest sfat este important datorita faptului ca fumul si aerul cald sunt mai usoare decat aerul si se ridica spre tavan. Cu cat ramai mai aproape de sol, cu atat vei fi mai protejat de caldura si vei putea respira mai mult oxigen. Este important sa reduceti riscul de inhalare a fumului, deoarece poate provoca leziuni ale plamanilor in doar cateva minute.

3. OPRITI-VA, ASEZATI-VA PE SOL SI ROSTOGOLITI-VA
Majoritatea oamenilor au auzit de tehnica “opriti-va, asezati-va pe sol si rostogoliti-va” in cazul producerii uni incendiu, dar nu strica sa va reamintiti fiecare pas din cand in cand. Daca resedinta ta a luat foc si flacarile iti cuprind imbracamintea, nu fugi panicat. Alergarea va aprinde flacarile mai tare. In cazul asta, opreste-te, asteaza-te pe podea si rostogoleste-te pana cand flacarile sunt sufocate si stinse.

4. FII PREGATIT
Cel mai bun lucru pe care tu si familia ta il puteti face este sa fiti pregatiti pentru o situatie de incendiu. Testarea detectoarelor de fum lunar si asigurarea ca au baterii functionale este un pas cheie in detectarea timpurie si te va ajuta pe tine si pe membrii familiei tale sa iesiti din casa rapid si in siguranta. Aveti in vedere si vechimea detectoarelor; daca au mai mult de 5-10 ani, este timpul sa le inlocuiti. Pastrati, de asemenea, un extinctor functional in casa dvs., langa bucatarie si usor accesibil – niciodata sub chiuveta! Verificati si stingatorul in mod regulat pentru a va asigura ca este inca sub presiune si nu prezinta defecte.

5. PRACTICA ESTE CHEIA PERFECTIUNII
Cu cat sunteti mai pregatiti pentru un potential incendiu in casa, cu atat sunt mai mari sansele de a va salva familia si bunurile. De indata ce observati fum sau un incendiu in casa dvs., apelati la serviciile pentru situatii de urgenta (telefon: 112) si scoateti-va familia din casa cat mai repede posibil. Pentru a va creste sansele in cazul izbucnirii unui incendiu este recomandat sa exersati periodic simularile de avacuare impreuna cu toti membrii familiei.

Solutii cu tehnologie de scanare termica pentru masurarea temperaturii

In contextul actual in care pandemia cu virusul SARS-COV2 s-a propagat la nivel mondial, NIBACO propune o serie de solutii termice menite sa depisteze persoanele cu febra, in diferite scenarii si contexte. Dar sa incepem cu inceputul…

Principiul termic
Orice obiect cu valori de temperatura peste zero absolut emite o cantitate de radiatie.
Camerele termice transforma aceasta radiatie in valori numerice si le transforma in valori de temperatura folosind un model algoritmic.

Avantaje
Scanarea si detectarea temperaturii prin metodele conventionale (termometre) prezinta o serie de dezavantaje:
Contact direct sau foarte apropiat cu fiecare persoana in parte;
Forta de munca crescuta – scanarile se fac 1 la 1 (individual);
Timp mare de operare  – 6…30 secunde ptr. fiecare persoana;
Lipsa managementului si a analizei automate – inregistrarile se fac scriptic existand riscul erorii umane.

Solutiile termice prezinta o serie de avantaje conducand la o eficienta sporita:
Siguranta – scanare a temperaturii fara contact fizic.
Eficienta ridicata – viteza de detectie de o secunda pentru fiecare persoana, permite camerei temice sa analizeze un numar ridicat de persoane intr-un timp foarte scurt.
Adaptabilitate – echipamente diversificate, usor de implementat, potrivite pentru scenarii diferite.
Inteligenta – tehnologia foloseste Inteligenta Artificiala, reducand astfel alarmele false si scaneaza exclusiv temperatura corpurilor umane.

Scenarii

1. Masurarea temperaturii in spatiile supraaglomerate pe termen lung.

Solutia tehnica va fi instalata pentru o perioada mai lunga de timp (termen lung), va scana si depista febra simultan la un numar de pana la 30 de persoane.
Pentru imbunatatirea preciziei se poate folosi un echipament de calibrare (blackbody) care va scadea marja de eroare pana la ± 0.3°C.

Solutia poate fi aplicata cu succes in: Spitale, Aeroporturi, Cladiri de birouri.

 

2. Masurarea temperaturii in zona/zonele de acces in cladiri, pe termen scurt.

Solutia tehnica va fi similara cu cea pentru termen lung, cu precizarea ca va fi instalata temporar, pe un trepied (pe termen scurt) si va folosi simultan si o camera mobila termica.

Solutia poate fi aplicata cu succes in: Scoli, Retail, Cladiri de birouri, Aeroporturi

 

3. Masurarea temperaturii cu ajutorul camerei temice mobile, de catre personal desemnat.

Solutia tehnica presupune utilizarea unei/unor camere termice mobile. Scanarea preliminara a temperaturii va fi facuta de personal desemnat, la fata locului fara a deranja sau intrerupe o persoana in programul de lucru.

Solutia poate fi aplicata cu succes in: Fabrici, Cladiri de birouri, Scoli, Banci.

Este recomandat ca masurarea temperaturii, indiferent de scenrariu sa se realizeze in interior, la 5 minute dupa ce o persoana intra in spatiul interior. Fluctuatia temperaturii ambientale exterioare poate influentaprecizia masurarii temperaturii.

In concluzie, solutiile termice de masurare a temperaturii pot acoperi o serie de scenarii si au o multitudine de avantaje demne de luat in consideratie.

Odata cu relaxarea masurilor de siguranta cu privire la raspandirea virusului SARS-COV2 si reinceperea activitatilor profesionale pentru relansarea economiei nationale, va recomandam sa luati in considerare solutiile tehnice termice.

NIBACO, partener GOLD al producatorului HIKVISION, este pregatit sa asigure furnizarea, montajul si instrirea beneficiarului cu/pentru solutiile termice de masurare a temperaturii.

Senzor de miscare: elemetul cheie al unui sistem de securitate

Un senzor de miscare utilizeaza una sau mai multe tehnologii pentru a detecta miscarea intr-o anumita zona. In cazul in care un senzor este declansat, este trimis un semnal la panoul de control al sistemului de securitate, care se conecteaza la centrul de monitorizare si va trimite o notificare cu privire la un potential pericol de efractie.

Care sunt cele mai neindicate locuri pentru un senzor de miscare?

 • In interiorul casei, deasupra ferestrei. Senzorii care sunt activati pe baza de caldura, pot fi pacaliti de catre caldura produsa de soare, atunci cand este foarte cald si se pot activa fara sa existe un pericol real. In plus, senzorii functioneaza mult mai bine in momentul in care un hot merge paralel cu ei, decat atunci cand merge direct catre ei.
 • Langa o sursa de caldura. Este contraindicat ca senzorul sa stea langa un calorifer sau o alta sursa de caldura, deoarece schimbarile de temperatura pot sa declanseze alarma din casa.
 • Langa perdele sau aparate de aer conditionat deoarece miscarea perdelelor sau curentii proveniti de la aerul conditionat pot declansa alarme false.

Senzorul de miscare poate fi de mai multe tipuri:

Detector cu infrarosu pasiv (PIR): Detecteaza caldura corpului (energie in infrarosu). Senzorii cu infrarosu pasivi sunt cei mai utilizati pe scara larga in sistemele de securitate. Atunci cand sistemul este armat, senzorii de miscare sunt activati. Odata ce senzorul se incalzeste, acesta poate detecta caldura si miscarea in zonele inconjuratoare, creand o protectie de tip “grilaj”. In cazul in care un obiect in miscare blocheaza mai multe zone de retea si daca nivelurile de energie in infrarosu se schimba rapid, senzorii sunt declansati.

Microunde (Microwave): Acest tip de senzori trimit impulsuri cu microunde si masoara reflexia pe un obiect in miscare. Acestia acopera o suprafata mai mare decat senzorii cu infrarosu, insa au ca dezavantaj vulnerabilitatea la interferente electrice si pretul mai ridicat.

Tehnologia Dual Motion: Senzorii de miscare pot combina anumite caracteristici in incercarea de a reduce alarmele false. De exemplu, un infrarosu (PIR) poate fi combinat cu un senzor cu microunde. Din moment ce fiecare opereaza in diferite zone ale spectrului, iar unul este pasiv si unul este activ, tehnologia dublata a acestor senzori ajuta la reducerea posibilitatii emiterii unei alarme false, deoarece ambii senzori trebuie sa fie este declansati.

Senzorul cu ultrasunete: Acest tip de senzor trimite impulsuri de unde ultrasonice si masoara reflexia pe un obiectele aflate in miscare.

Zona reflectorizanta: Detectorul emite raze infrarosii de la un LED. Folosind reflexia acestor raze, senzorul masoara distanta fata de persoana sau obiect si detecteaza daca obiectul se afla in zona desemnata.

Senzor de miscare

Descopera noua generatie de senzori de miscare accesand www.ajaxsystems.ro

Conform legii 333/2003 si HG 301/2012, pentru sistemele de supraveghere video, alarma efractie si control acces pentru care se impune avizarea, este obligatorie semnarea unui contract de mentenanta si service cu o firma autorizata.

Mentenanta presupune atat operatiuni de intretinere periodica a unui sistem, cat și repararea sau inlocuirea componentelor ce se defecteaza in timp.

Riscurile eliminate cu ajutorul contractului de mentenanta:

 • Preintampinarea eventualelor defectiuni
 • Asigurarea bunei functionari a echipamentelor si sistemelor
 • Prelungirea duratei de viata si a perioadei de exploatare pentru echipamentele
 • Utilizarea optima si la capacitati maxime a echipamentelor si sistemelor
 • Reducerea costurilor cu reparatiile / inlocuirea echipamentelor si sistemelor

Mentenanta

Cine trebuie sa incheie un contract de mentenanta cu o firma specializata?

 • Institutiile de creditare (banci);
 • Institutiile de creditare tip organizatii cooperatiste si institutii financiare nebancare;
 • Societatile care au ca obiect de activitate schimbul valutar;
 • Casele de amanet, unitatile profilate pe activitati cu metale/pietre pretioase, magazine de comercializare arme si munitii;
 • Unitatile postale;
 • Statiile de comercializare carburanti;
 • Spatiile comerciale cu suprafata mai mare de 500 mp;
 • Salile si incintele de exploatare a jocurilor de noroc;
 • Casieriile furnizorilor de utilitati;
 • Automatele de tranzactii cu numerar din afara sediilor bancare;
 • Centrele de procesare a numerarului;
 • Unitati fara cerinte minimale.

Sistemul de securitate Ajax reprezinta noua generatie de sisteme de securitate wireless.

Ajax imbina cu succes arta si tehnologia de nivel inalt alcatuind unui sistem fiabil, elegant, usor de instalat si utilizat.

 • Dispozitivele se conecteaza la unitatea centrala Ajax cu un singur clic, si se pot instala imediat ce sunt scoase din cutie.
 • Sistemul se poate arma/dezarma si monitoriza cu doar cateva atingeri de pe dispozitivul mobil al utilizatorului (IOS, ANDROID) sau de pe un computer prin browserul de internet.
 • In cadrul sistemului se pot inrola atat senzori de miscare cat si senzori de geam spart, inundatie sau incendiu.
 • Functia Geo Location permite sistemului sa te notifice atunci cand ai plecat fara sa armezi.
 • Penele de curent nu afecteaza sistemul, unitatea centrala avand incorporat un acumulator de rezerva ce ii permite sa functioneze pana la 15 ore.
 • Pot fi conectati la sistem pana la 10 utilizatori, astfel iti creezi propria echipa de securitate.
 • Senzorii indica in aplicatie nivelul bateriei si al temperaturii ambientale.
 • Este ideal pentru spatiile amenjate, instalarea facandu-se in doar cateva minute
 • Sistemul de securitate Ajax este ideal pentru spatiile amenajate, instalarea presupunand eforturi minime. Toate dispozitivele se monteaza usor si rapid folosind suporturile SmartBraket cu care acestea vin insotite.
 • Toate dispozitivele se pot administra si personaliza cu ajutorul aplicatiei mobile sau web permitand astfel utilizatorului sa fie in permanenta conectat cu perimetrul securizat.
 • Fiecare dispozitiv vine insotit de un manual interactiv menit sa faciliteze configurarea si instalarea acestora.

Sistemul de securitate Ajax

Pentru siguranta ta si a casei tale alege cel mai bun sistem de securitate wireless de pe piata: Ajax System.
In perioada 15 Mai- 15 Iunie beneficiezi de 10% discount fata de pretul afisat pe site la Kit-ul pentru apatament.
Solicita oferta la office@ajaxsystems.ro sau la 📳031 425 06 61 sau consulta site-ul www.ajaxsystems.ro pentru mai multe detalii.

 

Sistem supraveghere videoce include:

 • 4 Camere supraveghere Hikvision HD 1080P( 2MP), lentila 2.8 mm, IR 40 m
 • DVR 4 canale
 • HDD 1 TB
 • 75 m FTP
 • Sursa alimentare
 • Mufe alimentare
 • Consultanta
 • Instalare inclusa

Contacteaza-ne la office@nibaco.ro sau la 031 425 06 61 si solicita ajutorul specialistilor nostri in configurarea sistemului potrivit nevoilor tale.

Camere supraveghere – Care sunt tipurile de camere de supraveghere prezente pe piata?camera supraghere bullet

 • Camere supraveghere Bullet: sunt foarte des utilizate in casa si in spatiile mici destinate afacerilor. Acestea sunt montate pe pereti sau tavane si pot fi detectate cu usurinta. Astfel, iti poti da seama foarte usor de aria de acoperire. Nu sunt chiar indicate pentru hoti, deoarece sunt usor de evitat.

  camera supraveghere

 • Camere supraveghere Dome: sunt camere ce se pot monta atat in interior cat si in exterior si sunt destinate monitorizarii unor spatii mari. Camera este in interiorul unui dom, asadar, nu vei putea sa iti dai seama cu usurinta ce anume filmeaza.

  camera supraveghere alb negru

 • Camere alb negru: desi ca utilitatea unei astfel de camere este minima, o camera alb negru este ideala pentru zonele in care lumina este slaba. In plus, camerele alb negru sunt semnificativ mai ieftine decat cele color.

 • Camerele ascunse: sunt camere wireless, de dimensiuni reduse, care pot fi ascunse cu usurinta. Ele pot fi ascunse in diferite obiecte sau jucarii.  Cu ajutorul acestora angajatorii isi pot supraveghea angajatii iar parintii pot fi la curent cu ce se intampla cu cei mici atunci cand sunt plecati.Camere supraveghere

 • Camere cu infrarosu: sunt camere destinate inregistrarii pe timp de noapte sau in zonele in care nu este suficient de multa lumina. Acestea pot fi folosite atat in interior, cat si in exterior.

 • Camere pentru zi si noapte: sunt camere care combina calitatea unei filmari de zi cu calitatea unei filmari de noapte, cu infrarosu. Acestea isi schimba automat modulul incare trebuie sa filmeze, in functie de luminozitate.

 • camerasupraveghere ipCamere IP: sunt camere care inregistreaza imagini si le trimit cu usurinta catre un computer, o tableta, un smartphone sau alt device ce este conectat la internet. Partea proasta este ca trebuie sa fii foarte atent cu securizarea internetului, in asa fel incat hackerii sa nu poata patrunde in sistem pentru a urmari zonele supravegheate.
 • Camere varifocale: sunt camere de supraveghere care permit zoom asupra unui obiectiv datorita lentilelor varifocale.

 • Camere false: acestea au acelasi aspect ca si camerele reale si sunt instalate in asa fel incat creeaza impresia ca o anumita zona este supravegheata. Nu au insa alta utilitate decat cea de a speria hotii.  Pentru eficienta maxima insa, este indicata instalarea unor camere reale.

Daca esti in cautarea unei solutii optime pentru siguranta ta, solicita ajutorul nostru la office@nibaco.ro sau la 031 425 06 61.

Definitia unui sistem de securitate se regaseste in demumirea sa. Este literalmente o metoda de securizare cu ajutorul unui sistem de componente si dispozitive interconectate.
In acest caz, vorbim despre sisteme de securitate a domiciliului. Acestea sunt retele de dispozitive electronice integrate care lucreaza impreuna cu un panou de control central pentru a proteja impotriva hotilor si a altor potentiali intrusi.

Toate sistemele de securitate functioneaza pe acelasi principiu de baza pentru securizarea punctelor de intrare cum ar fi usile si ferestrele, precum si a spatiilor interioare ce contin obiecte de valoare.
Indiferent de marimea spatiului sau de numărul de usi si ferestre sau camere de interior pe care un proprietar decide sa le protejeze, singura diferenta reala este data de numarul de componente de securitate instalate si monitorizate de panoul de control.

Un sistem tipic de securitate al domiciliului include:

 • Un panou de control, care este controlerul primar al sistemului de securitate al unei case
 • Senzori pentru usi si ferestre
 • Senzori de miscare, atât interior cât și exterior
 • O sirena de  alarma (de interior sau exterior)
 • O telecomanda ce foloseste pentru armarea/dezarmarea sistemului precum si pentru declansarea unei alarme in caz de pericol.

Sistemele de securitate de lucreaza la conceptul simplu de securizare a punctelor de intrare intr-o casa cu ajutorul senzorilor ce comunica cu un panou de control sau un centru de comanda instalat intr-o locatie convenabila undeva in casa.

Senzorii sunt in mod obisnuit plasati pe usile care duc la si de la o casa catre exterior, precum si ferestre usor accesibile, in special cele care se deschid sise afla la nivelul solului. Spatiile deschise din interiorul casei pot fi asigurate cu senzori de miscare.

Panoul de control este unitatea ce armeaza si dezarmeaza sistemele de securitate, comunica cu fiecare componenta instalata si  cu o companie de monitorizare a alarmei.
De obicei, acestea dispun de un touchpad pentru o programare și o interactiune ușoara, unde sunt introduse codurile de trecere pentru armare si dezarmare a sistemului, pot lucra pe comenzi vocale și pot fi programate sa functioneze cu telecomenzi wireless.

Ce este un sistem de securitate si cum functioneaza?

Senzorii pentru usi si ferestre sunt alcatuiti din doua parti instalate adiacent unul altuia. O parte a dispozitivului este instalata pe usa sau fereastra, iar cealalta pe rama usii sau pervazului ferestrei. Atunci cand o usa sau o fereastra este inchisa, cele două parti ale senzorului sunt legate impreuna, creand un circuit de securitate.

Senzori de miscare: Aceste componente de securitate, atunci cand sunt armate, protejeaza un anumit spatiu prin crearea unei zone invizibile care nu poate fi incalcata fara declansarea unei alarme. Acestia sunt utilizati in mod obisnuit pentru a proteja incaperile care contin obiecte de valoare, precum si zonele mai putin frecventate in casele mai mari.

Sirenele de alarma sunt concepute pentru a declansa o avertizare sonora atunci cand ceva nu este in regula. Alarmele de securitate servesc unor scopuri diferite, in primul rand, ele avertizeaza oamenii din interiorul casei ca a aparut o problema, descurajeaza patrunderea hotilor si de asemenea notifica persoanele aflate in imediata apropiere despre un eventual pericol.

Daca esti in cautarea cele mai bune solutii pentru securizarea caminului tau, specialistii nostri iti stau la dispozitie. Contacteaza-ne la 031 245 06 61 sau pe e-mail la office@nibaco.ro

 

Sisteme de supraveghere – Componente si utilitate

Una dintre cele mai bune solutii de a creste nivelul de siguranta este aceea de a instala un sistem de supraveghere video. Acestea reduc considerabil riscul ca cineva sa incerce sa comita acte antisociale.
Camerele video au devenit indispensabile in ultimul timp. Acestea ajuta la  monitorizarea oricarei miscari, garanteaza securitatea perimetrului, ofera protectie 24 din 24 de ore si reduc considerabil riscurile de furt sau vandalism.
Calitatea video, exactitatea detaliilor, mediul si scopul de utilizare sunt factori decisivi in alegerea unui astfel de sistem.
Piata sistemelor de securitate ne pune la dispozitie sisteme de supraveghere wireless sau cu fir, pentru interior sau exterior, pentru zone aglomerate sau cu grad ridicat de pericol.

Sisteme de supraveghere

Supravegherea eficienta a unei locuinte sau a afacerii incepe cu selectarea sistemului de supraveghere video potrivit.
Sistemele de supraveghere video imbina siguranta si accesibilitatea cu acuratetea imaginilor si inregistrarilor si monitorizarea in timp real a evenimentelor.
Camerele de supraveghere analogice si IP pot fi utilizate atat in interior cat si in exterior, sunt usor de instalat, de utilizat si ofera protectie 24 de ore din 24.

Spre deosebire de camerele de supraveghere IP, camerele analogice sunt mult mai accesibile ca pret, au o sensibilitate foarte buna in timpul noptii si posibilitatea de cablare pe distante lungi insa rezolutia mica constituie un minus. Insa, camerele de supraveghere video IP pot fi integrate in structuri de retele wireless identice cu cele ale computerelor.

Atunci cand doriti alegerea sistemului potrivit, trebuie sa tineti cont de cativa factori importanti: scopul si numarul camerelor de supraveghere, cu sau fara fir, mediul de utilizare (interior sau exterior), gradul de claritate a imaginilor si exactitatea detaliilor.

Fiecare sistem de supraveghere are atat avantaje cat si dezavantaje, in functie de scopul pentru care este achizitionat si utilizat. In cazul camerelor IP si sistemelor DVR (Digital Video Recorder) trebuiesc configurate suficiente cadre pe secunda (FPS= frames per second) pentru o imagine clara. Configuratia obisnuita este intre 15 si 30 de cadre pe secunda pentru redarea optima.

Componentele unui sistem de supraveghere video

Componentele unui sistem de supraveghere video ANALOGIC HD

1.DVR HD- Inregistrator video digital (Digital Video Recorder)
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor
3. Camere analogice HD profesionale
4. Sursa de alimentare pentru camere
5. Cablu pentru transmiterea semnalului video
6. Cablu pentru alimentarea camerelor
7. Mufe pentru cabluri
8. UPS pentru autonomie in lipsa 220V AC
9. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
10. Monitor pentru afisare locala

Componentele unui sistem de supraveghere video DIGITAL I

1. NVR- Inregistrator video de retea (Network Video Recorder)
2. Hard Disk – Mediul de stocare al imaginilor
3. Camere IP digitale
4. Sursa de alimentare sau Switch POE pentru camere
5. Cablu UTP sau FTP pentru conectarea in retea
6. Cablu alimentare, doar cand nu se foloseste POE
7. Mufe RJ45 pentru cablu UTP/FTP
8. UPS pentru autonomie in lipsa 220V AC
9. Accesorii instalare: doze, pat cablu, copex, etc.
10. Monitor pentru afisare locala

Prin urmare, avantajele unui sistem de supraveghere video sunt de necontestat. Monitorizati cu usurinta zonele cu grad ridicat de pericol si pe cele aglomerate, atat din interiorul cladirilor cat si din exterior.

http://www.nibaco.ro

Interfoane si videointerfoane, solutia ideala pentru limitarea accesului persoanelor nedorite

Intr-o lume aflata in continua dezvoltare, siguranta joaca un rol foarte important in viata fiecarui cetatean. Sisteme de supraveghere video, sisteme de alarma, sisteme de control acces, interfoane si videointerfoane, toate au fost construite pentru a spori siguranta cladirilor si implicit al persoanelor. Interfoanele si videointerfoanele aduc un plus de protectie, acestea limitand accesul persoanelor straine.

Interfoane si videointerfoane

Principalul beneficiu al acestor dispozitive il reprezinta controlul asupra persoanelor care patrund intr-o cladire, scazand riscul aparitiei actelor de vandalism si restrictionand accesul hotilor in cladire, crescand astfel securitatea perimetrului.

Din ce sunt compuse acest tip de sisteme?

Un interfon este compus din minim 2 posturi si o sursa de alimentare. Un post la exterior, care poate fi montat aparent sau ingropat in perete si un post interior cu montaj aparent pe perete sau stil telefon cu montaj pe perete sau pe birou.

Un videointerfon este similar cu interfonul insa acesta ofera posibilitatea de a vedea cine este in exteriorul cladirii. Unele posturi exterioare de videointerfon permit chiar si montarea unei camere suplimentare, pentru o mai buna vedere exterioara.

Videointerfoanele prezinta caracteristici vaste menite sa satisfaca nevoia de siguranta a oricarei persoane, astfel, vei putea achizitiona videointerfoane color, videointerfoane de interior, de exterior sau wireless, analogice sau IP.

Interfoane

Care sunt avantajele unui astfel de sistem?

 •    Restrictionarea accesului intr-un spatiu protejat: au acces doar persoanele care au cheie, cartela, sau persoanele carora le este permis accesul din interior.
 •    Limitarea vandalismului in spatiul protejat.
 •    Posibilitatea unei conversatii cu persoana din exterior, pentru a afla identitatea si intentiile inainte de a i se permite accesul.

Un interfon sau videointerfon reprezinta solutia ideala, atat pentru blocurile de locuinte, cat si pentru case. Impreuna cu sistemele de efractie si camerele video acestea securizeaza perimetrul si fac sa dispara grijile legate de siguranta.